I dag passer det fint med en Kristine Weber-spesial, og hva er det som smaker bedre enn skumkake (går også under navnene kokoskake/kokosbollekake) med god samvittighet på en lørdag? 🙂

Oppskrift:
3 eggehvitter
5-6 ss sukrin
Noen dråper vaniljeessens
5 plater gelatin
0,5 dl kokende vann

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Visp eggehvitene stive og bland i sukrin/ vaniljeessens, litt av gangen.

Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i det kokende vannet. Hell gelatinen i en tynn stråle i eggehvitemassen og visp kraftig.

Dryss litt kokosmasse på et serveringsfat og sett ringen av en springform oppå. Slå marengsmassen i ringen og sett kjølig.
Den stivner ganske raskt, etter 20-30 minutter.
Pynt med glasur (kan lages av proteinpulver) og strø kokos over.

Hele kaken inneholder totalt bare 90 kcal!

Hentet fra:
Kristine Weber
http://www.kriweb.no

Advertisements